13. 6. 2011 Úspěšná reprezentace v soutěži Vesnice roku 2011

 

Obec Rozsochatec není v této soutěži nováčkem, krajského kola soutěže o titul Vesnice roku se zúčastnila již po páté. V roce 2008 získala Diplom za vzorné vedení obecní kroniky a v letošním roce dokonce dosáhla na ocenění Bílá stuha, které je udělováno za činnost mládeže. Letošního ročníku se účastnily čtyři obce z okresu Havlíčkův Brod, ocenění však tentokrát získal pouze Rozsochatec.

Hodnotící komise navštívila obec 13. června v odpoledních hodinách. Nejprve navštívili v budově obecního úřadu místní knihovnu, kadeřnictví a masérku paní Ivanu Novákovou, následovala krátká vycházka po hrázi rybníka okolo nově opravené sochy sv. Jana Nepomuckého, dále kolem nově budovaného rozcestníku, kde bude jedna ze zastávek nové turistické stezky přicházející od Čachotína. V obecním domě pak byla přichystána prezentace obce s videoprojekcí a pohoštěním, které přichystaly místní ženy a mladý cukrář. Část pohoštění byla dle receptů ze soutěže v pečení, která v Rozsochatci proběhla během adventní akce v prosinci 2010. Na závěr obdržela hodnotící komise malé upomínkové dárečky, které vyrobily rozsochatecké děti.

Všichni, kteří se podíleli na prezentaci obce netrpělivě očekávali zveřejnění výsledků, Bílá stuha tak způsobila v obci velkou radost. Ocenění převezmou obecní zastupitelé z rukou hejtmana kraje Vysočina Jiřího Běhounka při slavnostním vyhlašování výsledků v obci Domamil, která v letošním roce získala titul Vesnice kraje Vysočina 2011.

/Lenka Hyršová/